21 August 2008

.:: ....???.... ::.

Bali sedela ming Cilacap tak sempetna ming ndesane simbahku, jyan...sanajan nang ndesa tapi tetep baen meriah menyambut Hari Kemerdekaan RI ke 63. Pager-pager pring padha dicet putih, sing ora kuat tuku cet ya dilabur karo kapur. Mulane wong ndesa akeh sing Indo ya kuwe.....bapake Singapur biyunge singecet.....alaah..!

Jan-jane nek dideleng sekilas ora ana sing aneh karo perayaan kemerdekaan kuwe mau, tapi nek jeli ketone koh ana sing kontras karo perayaan kemerdekaane kuwe mau. Merayakan kemerdekaan

ditengah tidak merdekanya mereka dalam menikmati infrastruktur(jalan & transportasi), merdeka dalam hal pendidikan, merdeka dalam hal mendapatkan air untuk sawah misalnya.....


Merdekaaaaa!

padahal kiye wis nang tahun 2008, milenium kedua jerene...nang Pulo jawa maning. Hla kepriwe sing nang luar Jawa sing adoh karo pusat kekuasaan? (apa malah lewih merdeka yah......merdeka golih nggunduli alas!)
Apa enggane sing merdeka kur para koruptor sing merdeka golih korupsi....duwit 6 eM keton kaya receh temen nggo nyogok padahal kene nyekolahna anak baen bingung......huuulah.

Ngomong bab sekolah, urung suwe pemerentah gawe program Buku Sekolah Elektronik (BSE). Jane program kuwe maen banget tapi sayange seolah dipaksakan, diibaratna nang pemerentah kuwe kabeh wis nduwe akses ming internet. Mbok yaow infrastrukture diberesi gipit nembe gawe program BSE, apa kabeh sekolahan nang kene wis nduwe akses internet? jawabe mesti......ya oralah......masa oralsex...halah..!

siji kuwe mau, kelorone bareng tak jajal donlot nang situse deneng akeh link sing ora bisa? deadlink apa yah istilahe...uwalah jyan .untunge nemu mirrore nang kene http://kambing.ui.edu/bse/pdf/
mangga lah sing wis merdeka secara finansial digawe buku terus dibagi-bagi gratis....!

merdekalah..!

46 comments:

  1. Siyale maning, sekolahe anakku ora nganggo buku sing disetandarake maring pemerentah.

    Dadi inyonge tetep bae tuku buku saka sekolahan.

    Jyaaaan, guru ancene mata duwitan, tulih....

    ReplyDelete
  2. walah kok ribet juga ya. yen pemerintah mengharuskan nganggo buku print2 an BSE, mesakne sing ora ono akses internet.

    sebaliknya, yg bisa donlot BSE, buku sing dipakai di sekolahan beda

    hmm....

    ReplyDelete
  3. wah.. iso dadi peluang bisnisan anyar kieh, donlot ebuk seko koneksi internet kantor (kan gratisan), njur di print ngangge printer kantor (gratis maning), ngangge kertase kantor (maning2 gratis hehehe..) trus difotokopi.. trus di dol murah nang sekolahan2 sing ra due akses internet, hehehe..

    ReplyDelete
  4. Koyone pas nulis lagi kerasukan semangat perjuangan ki...
    Merdeka!!!

    ReplyDelete
  5. Indonesia tanah air beta....
    lha isih versi beta kan?

    ReplyDelete
  6. mentrine ndeso poll..!!!
    dipikir,sak endonesia wes ono internet pow..???

    bener ra cul..????

    ReplyDelete
  7. lhah seneng aku ketemu blog sing basane nganggo inyong2an kaya mengkene. dadi iso blajar basa inyong2an.
    lhah ngenani kemajuan iku pancen akeh kang sok2 mung latah2an. kepengin dianggep maju, kamongka infrastruktur=e iku durung cukup. dak kira mengkono lhah to yaow?
    :)

    ReplyDelete
  8. Wuuuu, kene Endonesa isih fakir benwit kok wes kemaki nggawe program BSE. Mbok yo dibenahi dhisik infrastrukture

    ReplyDelete
  9. owalah. denenga perkara sekolah koh ketone angel temen ya? ujarkmu mbiyen ulihe inyong sekolah ya gampang-gampang bae luh.

    ora ana buku ya ora papa. ora duwe sepatu ya ora papa. dasare inyonge pinter, ya tetep bae dadi wong pinter. *walah, deneng dadi ngalem awake dewek?*

    ReplyDelete
  10. lah iki inyong ra mudeng babar pisan la. wetheng inyong kencuuut ...

    ReplyDelete
  11. maaf jika isi pesan berikut mengganggu aktivitas kamu.. apa kamu mau blog kamu terkenal?aku cuma mau kasih tau aja, ada sebuah situs social bookmarking yang berisi kumpulan berita-berita menarik yang paling update diseluruh indonesia,dan memang situs ini berbasis bahasa indonesia... klo nggak keberatan tolong cek situs ini yah.. semoga bermanfaat..

    >>> http://www.lintasberita.com

    coba di share aja semua tulisan km di situs itu ,mudah2an bisa membantu naikkan traffic blog ini ,keep up the good post ok.. btw.. ever thought bout adding lintasberita's widget?? cek disini aja yah

    >>> http://www.lintasberita.com/tools.php

    thanks.... sory klo keliatannya spamming.. but seriously... im just helping you out here

    ReplyDelete
  12. merdeka !!!
    mung kepengin komen thok

    ReplyDelete
  13. Blog asli ndesa nunut ngiyub sekalian ngangsu kawruh kang Pacul..

    Ngomong2 pendidikan, ujarku Mentri ne diganti bae. Lha wong ujarku dunia pendidikan tambah mbingungi.

    BSE, UNAS, tawuran siswa tekan mahasiswa trus apa maning ngesuk.

    ReplyDelete
  14. nike outlet store, http://www.nikeoutletstore.us/
    ray ban sunglasses, http://www.rayban-sunglassess.us.com/
    coach outlet canada, http://www.coachoutletcanada.com.co/
    air max 90, http://www.airmax90.us.com/
    true religion jeans, http://www.truereligionjeansoutlets.us.com/
    coach outlet, http://www.coachoutletstores.com.co/
    michael kors outlet store, http://www.michaelkorsoutlet-store.us.com/
    air jordan 13, http://www.airjordan13s.com/
    links of london, http://www.linksoflondons.co.uk/
    michael kors factory outlet, http://www.michaelkorsfactoryoutlets.in.net/
    ugg outlet, http://www.uggoutletstore.eu.com/
    cheap snapbacks, http://www.cheapsnapbacks.us.com/
    michael kors handbags, http://www.michaelkorshandbagsoutletstore.us.com/
    cheap mlb jerseys, http://www.cheapmlbjerseys.net/
    soccer jerseys, http://www.soccerjerseys.us.com/
    moncler coats, http://www.moncler.us.com/
    michael kors outlet online, http://www.michaelkorsoutletonline.in.net/
    chanel handbags, http://www.chanelhandbagsoutlet.eu.com/
    ralph lauren outlet, http://www.ralphlaurenoutlet.in.net/
    ghd hair straighteners, http://www.ghdhairstraightenerssale.co.uk/
    thomas sabo uk, http://www.thomassabos.co.uk/
    kobe 9, http://www.kobe9elite.us.com/
    cheap ugg boots, http://www.cheapuggboots.net.co/
    jordan shoes, http://www.jordan-shoes.us.com/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletonlinstore.us.com/
    cai2015925

    ReplyDelete
  15. makasih gan tentang infonya dan semoga bermanfaat

    ReplyDelete
  16. terimakasih bos infonya dan salam sukses

    ReplyDelete
  17. for beginners like me need a lot of reading and searching for information on various blogs. and articles that you share a very nice and inspires me .
    obat telat datang bulan
    obat aborsi
    cara menggugurkan kandungan
    obat telat bulan
    obat penggugur kandungan

    ReplyDelete
  18. This is a very good article material and it is very useful for us all. thank you . cara menggugurkan kandungan

    ReplyDelete

matur suwun, sampun mampir!