22 February 2008

.:: Asal Kata Perempuan ::.

asal kata perempuan jerene secara etimologis (halah....istilah apamaning kuwelah) asale sekang kata 'empu' sing artine tuan, wong sing mahir/mampu mencipta (anak??) bandingane ya kaya Empu sing bisa gawe/mencipta keris.

ana maning jere sekang kata 'ampu' sing tegese sokong, memerintah, penjaga keselamatan, penyangga, kata mengampu artine menahan men ora tiba, nek pengampu artine penahan, penyangga. Mulane ana kata-kata pengampu susu bahasa lain dari 'kutang/BH'. dadi nek diterapna nang sehari-hari bisa memperhalus bahasa, misale :

"mba tumbas pengampu wedang bayi sekalian isine"..halah

utawane:

"mba tumbas pengampu wedang bayi ingkang nomer 32 tapi sing cutbrei nek mboten nggih sing baggy"..hassyah..





Tapi menurute Inyong asal kata perempuan sing paling mendekati tur ketone lewih pas (berdasar KBBT "Kamus Besar Bahasa Tubuh") kuwe sekang kata "empuk". Dadine "perempukan" nek wong wetanan ya dadi "perempu'an".....nah suwe-suwe dadi kata perempuan.

Kenapa empuk?.....lah ora usah diterangna maning, kayane wis padha mudeng kabeh.......sing jelas bagi anda-anda komunitas anti kekerasan cinta kekenyalan mesti setuju dengan asal kata kuwe.....ya ora?


__________________________________________________
Pacul
seneng perempukan

36 comments:

  1. Setubuh wae kang, hehehehe... Ono-ono wae :D

    ReplyDelete
  2. ha ha ha... perempukan? lha kalau wanita asal katane apa kang?

    ReplyDelete
  3. ngenteni komen sarune endik ro pitik

    ReplyDelete
  4. Salah kowe poen, BH van itoe singkatan deripadah "Boentel Hemik.."

    ReplyDelete
  5. Inyong idem dito karo klangenane rika...., sing empuk tur mblekenet!

    ReplyDelete
  6. suuwung tenan kang pacul kie...lha neck BH baggy kan marahie pingget, teruss nek cing cutbray...marahie cepeet medun..:d

    ReplyDelete
  7. empuk..?? wah.. barang empuk kuwi dipacul mesthi puwenak kang.. :D

    ReplyDelete
  8. iki mesti ketularan saru'ne trio perkosa (perkumpulan komen saru), endik, pitek, balibul [-(

    ReplyDelete
  9. ing jelas bagi anda-anda komunitas anti kekerasan cinta kekenyalan mesti setuju dengan asal kata kuwe.....ya ora?

    ora! nglembo lah. nek jere mbahku sing bener kuwe dari kata ambu. maksude, sumber bau. rika lewih ngerti mbok kang?

    ReplyDelete
  10. nek wanita iku wani ditoto..
    lah nek perempukan opo artine??


    ngakak mboco komen ne koaing!

    ReplyDelete
  11. lha nek wadone gering, apa tasih empuk kang? wekekekeke...

    ReplyDelete
  12. "....bojo ya kur siji,(siji nang Tlacap, siji nang Prakerta, sijine maning anu nang Jogja)..."

    bener-bener ladak maring sing jenenge perempu(k)an!!!

    ReplyDelete
  13. I enjoy what you guys are up too. This sort of clever work and reporting!
    Keep up the superb works guys I've you guys to my own blogroll.


    My web-site; minecraft game

    ReplyDelete
  14. nike outlet store, http://www.nikeoutletstore.us/
    ray ban sunglasses, http://www.rayban-sunglassess.us.com/
    coach outlet canada, http://www.coachoutletcanada.com.co/
    air max 90, http://www.airmax90.us.com/
    true religion jeans, http://www.truereligionjeansoutlets.us.com/
    coach outlet, http://www.coachoutletstores.com.co/
    michael kors outlet store, http://www.michaelkorsoutlet-store.us.com/
    air jordan 13, http://www.airjordan13s.com/
    links of london, http://www.linksoflondons.co.uk/
    michael kors factory outlet, http://www.michaelkorsfactoryoutlets.in.net/
    ugg outlet, http://www.uggoutletstore.eu.com/
    cheap snapbacks, http://www.cheapsnapbacks.us.com/
    michael kors handbags, http://www.michaelkorshandbagsoutletstore.us.com/
    cheap mlb jerseys, http://www.cheapmlbjerseys.net/
    soccer jerseys, http://www.soccerjerseys.us.com/
    moncler coats, http://www.moncler.us.com/
    michael kors outlet online, http://www.michaelkorsoutletonline.in.net/
    chanel handbags, http://www.chanelhandbagsoutlet.eu.com/
    ralph lauren outlet, http://www.ralphlaurenoutlet.in.net/
    ghd hair straighteners, http://www.ghdhairstraightenerssale.co.uk/
    thomas sabo uk, http://www.thomassabos.co.uk/
    kobe 9, http://www.kobe9elite.us.com/
    cheap ugg boots, http://www.cheapuggboots.net.co/
    jordan shoes, http://www.jordan-shoes.us.com/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletonlinstore.us.com/
    cai2015925

    ReplyDelete

matur suwun, sampun mampir!