22 February 2008

.:: Asal Kata Perempuan ::.

asal kata perempuan jerene secara etimologis (halah....istilah apamaning kuwelah) asale sekang kata 'empu' sing artine tuan, wong sing mahir/mampu mencipta (anak??) bandingane ya kaya Empu sing bisa gawe/mencipta keris.

ana maning jere sekang kata 'ampu' sing tegese sokong, memerintah, penjaga keselamatan, penyangga, kata mengampu artine menahan men ora tiba, nek pengampu artine penahan, penyangga. Mulane ana kata-kata pengampu susu bahasa lain dari 'kutang/BH'. dadi nek diterapna nang sehari-hari bisa memperhalus bahasa, misale :

"mba tumbas pengampu wedang bayi sekalian isine"..halah

utawane:

"mba tumbas pengampu wedang bayi ingkang nomer 32 tapi sing cutbrei nek mboten nggih sing baggy"..hassyah..





Tapi menurute Inyong asal kata perempuan sing paling mendekati tur ketone lewih pas (berdasar KBBT "Kamus Besar Bahasa Tubuh") kuwe sekang kata "empuk". Dadine "perempukan" nek wong wetanan ya dadi "perempu'an".....nah suwe-suwe dadi kata perempuan.

Kenapa empuk?.....lah ora usah diterangna maning, kayane wis padha mudeng kabeh.......sing jelas bagi anda-anda komunitas anti kekerasan cinta kekenyalan mesti setuju dengan asal kata kuwe.....ya ora?


__________________________________________________
Pacul
seneng perempukan

16 February 2008

.:: Modar nang Djokja ::.

Ketekan dulur lanang sing maune kur kenal nang dunia hitam.....eh maya...jyan rasane bungah pisan ora nyangka bisa Modar (Mojok Darat) nang djokja, Kang Eko sing maune dhewekan sekang perjalanan Tour de' mubeng-mubeng molaih sekang njakarta kota macetpolitan trus Solo (kan!) berlanjut tekan New York (yakarta), terus ngabari kang Fadli sing sidane nyusul, akhire dadi Modar wong telu nang Djokja........(arep trisam apa kang?......sih ndhasmu lah)

sekang kumpul-kumpul bocahan kuwe mau nang Djokja tercetus ide sing maen tur sangar lan perlu di dukung terutama netter utawa blogger khususe warga Cilacap baik sing nang Cilacap utawane nang luar Cilacap sebagi tim penggerak pertama.

Garis besar idene bisa diwaca nang kene, apdete nang kene. (mohon dibaca semuanya.....penting)

dadi intine njaluk masukan utawane bantuan kontribusi utawane dadi kontributor......(sukur-sukur bisa aweh logistik nggo modal awal gawe webe) tapi sing penting ya kuwe kontribusi tulisane........nek bisa sih bisa dadi alat informasi nggo pemberdayaan ekonomi, dadi sing nduwe potensi ekonomi apa unit-unit usaha utawa home industri sing wis mlaku bisa di share nang webe kuwe mau, dadi wong sing nang daerah liya bisa melu belajar utawa bisa maca peluang sing bisa dikembangba dengan potensi kelokalan. Bisa juga nggo informasi wong-wong sing padha merantau nang luar, sing bingung bali arep bukak usaha apa? bisa nduwe gambaran usaha mengkone nek bali ming Cilacap.

Minim-minime ya bisa nggo memberdayakan Jurnalisme warga jurnalisme sing berbasis komunitas, wong jere anggaran tahun kiye -nang cilacap- ADD desa nggo anggaran internet kuwe tekan 42 juta (anu program e-gov kayane), dadi men ora mubah komputere pating krungkag ora kanggo nggawe bisa dimanpangataken nggo sarana informasi. Jane kiye anu bergerak di luar jalur goverment dan akan berbasis komunitas tapi nek bisa manpangataken komputer sing nganggur kuwe mau ya ora papa.

Apa kuwe Jurnalisme warga bisa di deleng nang kene, conto-conto manfaat jurnalisme warga bisa di deleng nang kene.
Conto kontribusi tulisan karo conto plasma pemberdayaan ekonomi sing wis jalan bisa di deleng nang kene.

_______________________________________
Pacul
kiye wis tak sebar kang, aja domeih nyong lah

06 February 2008

.:: Kewanen ::.

Kiyeh ana postingan sing menurute inyong kewanen lah. Tapi menurute inyong malah lucu banget koh...........tak ngguyu sit lah.......wuakakakakakakak. Lha priwe ora lucu..........jyan wonge ora konsisten maring awake, jere arep menyebarkan kasih......hla koh malah isine hujatan-hujatan sing ora nggenah sing laka dasare babar plothas.

jajal tilike ming ngeneh nek urung di hack/deface, nek ora ming ngeneh baen moga-moga bisa apa kutipane nang nggone lytha kene.........mbok arep nambahi anget-anget nang kana mumpung musim udan.

huuulah.............ana-ana baen jyan..........polaeh, wani-wanine posting kaya kuwe........yaqin gologokin kewanen lah.............

tak nglanjutna ngguyune lah.........wuakakakakakakaka..

_______________________________________
Pacul
geget pisan



update:
jebule anu wong nggemblung gay yah!

deleng bae nang kene : http://www.readybb.com/boyzforum/viewtopic.php?t=7827889

mprasodjo wrote on Feb 6
tenang2x... doi cuman seorang gay yang berkepribadian ganda. para anggota komunitas HOPE kayaknya cukup mudah bertemu dengan dia. kalau ada yang inget waktu acara 15 Desember lalu, anggota komunitas cristian gay ini hadir juga kan. dan dia juga mungkin termasuk orang yang disebutkan dalam agamanya dia sendiri yang kurang lebih menyebutkan "sibuk mengurusi kitab suci orang lain tapi tidak kitab sucinya sendiri".

dia biasa pakai alamat email glukoneogenesis@yahoo.co.uk dan rijasikasep@yahoo.co.uk

id yang suka dipakai rijasikasep atau glukoneogenesis atau vanriza atau van_riza

silahkan dilihat
http://vanriza.wordpress.com/
http://profiles.friendster.com/rijasikasep
http://www.xanga.com/vanriza
http://www.couplingonline.com/en/girl/vanriza.html
http://www.readybb.com/boyzforum/profile.php?mode=viewprofile&u=1664
http://www.akupercaya.com/van_riza
http://profiles.yahoo.com/rijasikasep
http://profiles.yahoo.com/glukoneogenesis
http://www.e-samarinda.com/forum/index.php?showtopic=3289&pid=55417&mode=threaded&start=#entry55417
http://209.85.175.104/search?q=cache:qyjRqq4pZKEJ:www.sobatan.com/%3FL%3Dusers.profile%26id%3D265+van_riza&hl=en&ct=clnk&cd=5&gl=id

Mengapa dia benci islam ???? Mungkin karena dulu manusia berkepribadian ganda yang juga alumni fakultas kedokteran unpad tahun lalu dan mengambil s2 theologi ini bonyoknya memanggil sejumlah ulama untuk mengusir ke-gay-annya ini. Tapi sayang gagal yang malah bikin dia makin homok sehomok tulisannya.

kenapa nga diserahkan aja kepada yang berwajib? kalau dia ada dihadapan gua mungkin gua udah menggunakan tangan gua untuk menyikat mulut orang ini dengan sikat kawat. gua termasuk yang gak setuju bila diam saja, tapi harus menggunakan jalur yang benar.